Despre Noi

La Cutiuţa cu poveşti suntem o echipă tânără şi plină de entuziasm şi ne bucurăm nespus de mult când lucrăm cu poveşti personalizabile pentru copii intre 3 si 12 ani, scrise într-un stil jucăuş.

Ne-am propus ca acestea să fie amuzante, iar amuzamentul lor să fie molipsitor şi să placă atât părinţilor, cât şi copiilor.

Cutiuţa cu poveşti s-a născut din pasiunea noastră insaţiabilă pentru lectură şi din dorinţa de a aduce pe piaţa românească poveşti pentru copii personalizabile, care sunt scrise într-un mod accesibil, se potrivesc unui regim interactiv de lectură şi stârnesc curiozitatea.

Misiunea noastră este să promovăm cărţi care oferă cititorului oportunitatăti diverse de interacţiune cu textul, fie prin includerea unor mini-jocuri, enigme sau întrebări deschise, fie prin modul în care sunt prezentate anumite teme relevante societăţii actuale, care să poată constitui baza unor discuţii între cititorii mici şi mari.

Viziunea noastră este să transformăm lecturarea poveştilor în reale experienţe de autocunoaştere şi învăţare.

Citește mai multe despre noi în interviul acordat Nonei Rapotan aici.

Ce vă putem oferi?

Stil interactiv de lectură

Cărţile noastre sunt deosebit de interactive (includ joculeţe, enigme, întrebări misterioase, personaje ascunse, secrete ce aşteaptă a fi descoperite, etc.) pentru că lectura nu este un simplu act de urmărire a unui text, ci este o adevărată experienţă la care cititorul participă din plin. Favorizăm scrierile care abordează un stil jucăuş şi lejer şi un limbaj uşor accesibil copiilor, fără a fi însă limitat.

Tematică actuală

Ne mândrim că poveştile noastre sunt atât de diverse. Sunt atâtea lucruri de descoperit, atâtea discuţii de avut, atâtea subiecte de dezbătut! Este foarte important subiectul abordat, însă nu trebuie neglijată nici modalitatea de prezentare a acestuia. Alături de subiecte cotidiene, încurajăm şi teme mai puţin discutate în cărţile de copii (Univers, fenomene fizice şi chimice, probleme de egalitate de gen etc).

Personalizare

Pentru a oferi o experienţă personalizată am elaborat trei strategii: 1. schimbarea numelor, genului şi a altor aspecte pentru ca cititorul să simtă că este personaj al poveştii; 2. modularitate (povestea are o temă principală, dar există mai multe scenarii pre-scrise din care cumpărătorul le selectează pe cele dorite), această variantă presupune faptul că deciziile luate de cumpărător influenţează cursul poveştii (fie forma finală a versiunii printate, fie desfăşurarea poveştii în format digital); 3. conceperea unei întregi poveşti având în vedere un anumit cititor.

Scop educativ/informativ

Cutiuţa cu poveşti şi-a propus să îi ajute pe cititorii mici şi mari să descopere cât mai multe lucruri fabuloase despre lume sub formă de joc şi poveste, nu oferind o lecţie plictisitoare. Sprijinim iniţiativele scriitorilor care nu uită faptul că informaţia în sine nu valorează mare lucru, dacă cititorul nu reuşeşte să creeze conexiuni şi dacă nu provoacă mai multe întrebări decât răspunsurile pe care le oferă.

“Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care l-au primit fetele de la Iepuras, este o carte frumos ilustrata si colorata, realizata in intregime de romani, in Romania.”

Citește întregul testimonial pe www.meseriadeparinte.ro

Ana Maria Mitruș

“Recomand cu încredere și căldură această carte destinată îmbunătățirii și consolidării relației părinte-copil. Exercițiile propuse stimulează apropierea autentică și elaborarea unei baze de siguranță, repere fundamentale în creșterea și educarea unor copii sănătoși emoțional și conectați cu ei înșiși și cu ceilalți. “

“Am citit povestea „Misterul din podul casei”, este o cartea tare bună! Mi-au plăcut ilustrațiile, calitatea foii folosite, coperta, iar povestea în sine m-a facut să merg să imi cumpăr dulciuri! Aventurile sunt pur și simplu dulci! Cuvântul dexteritate trebuie înclocuit cumva întrucât este destul de greu pentru cei mici. Povestea este superbă și vă sfătuiesc să vindeți cartea împreună cu niște dulciuri că sigur cititorul sau ascultătorul va avea nevoie de ele.”