La Cutiuţa cu poveşti suntem o echipă tânără şi plină de entuziasm şi ne bucurăm nespus de mult când lucrăm cu poveşti personalizabile pentru copii intre 3 si 12 ani, scrise într-un stil jucăuş.
Ne-am propus ca acestea să fie amuzante, iar amuzamentul lor să fie molipsitor şi să placă atât părinţilor, cât şi copiilor.
Cutiuţa cu poveşti s-a născut din pasiunea noastră insaţiabilă pentru lectură şi din dorinţa de a aduce pe piaţa românească poveşti pentru copii personalizabile, care sunt scrise într-un mod accesibil, se potrivesc unui regim interactiv de lectură şi stârnesc curiozitatea.
Misiunea noastră este să promovăm cărţi care oferă cititorului oportunitatăti diverse de interacţiune cu textul, fie prin includerea unor mini-jocuri, enigme sau întrebări deschise, fie prin modul în care sunt prezentate anumite teme relevante societăţii actuale, care să poată constitui baza unor discuţii între cititorii mici şi mari.
Viziunea noastră este să transformăm lecturarea poveştilor în reale experienţe de autocunoaştere şi învăţare.
Citește mai multe despre noi în interviul acordat Nonei Rapotan aici.
Ce vă putem oferi?
Stil interactiv de lectură
Cărţile noastre sunt deosebit de interactive (includ joculeţe, enigme, întrebări misterioase, personaje ascunse, secrete ce aşteaptă a fi descoperite, etc.) pentru că lectura nu este un simplu act de urmărire a unui text, ci este o adevărată experienţă la care cititorul participă din plin. Favorizăm scrierile care abordează un stil jucăuş şi lejer şi un limbaj uşor accesibil copiilor, fără a fi însă limitat.
Tematică actuală
Ne mândrim că poveştile noastre sunt atât de diverse. Sunt atâtea lucruri de descoperit, atâtea discuţii de avut, atâtea subiecte de dezbătut! Este foarte important subiectul abordat, însă nu trebuie neglijată nici modalitatea de prezentare a acestuia. Alături de subiecte cotidiene, încurajăm şi teme mai puţin discutate în cărţile de copii (Univers, fenomene fizice şi chimice, probleme de egalitate de gen etc).
Personalizare
Pentru a oferi o experienţă personalizată am elaborat trei strategii: 1. schimbarea numelor, genului şi a altor aspecte pentru ca cititorul să simtă că este personaj al poveştii; 2. modularitate (povestea are o temă principală, dar există mai multe scenarii pre-scrise din care cumpărătorul le selectează pe cele dorite), această variantă presupune faptul că deciziile luate de cumpărător influenţează cursul poveştii (fie forma finală a versiunii printate, fie desfăşurarea poveştii în format digital); 3. conceperea unei întregi poveşti având în vedere un anumit cititor.
Scop educativ/informativ