Pași pe drumul progresului

Pași pe drumul progresului

25,00 lei

Planşa este adecvată pentru orice copil pe care ne propunem să îl învăţăm să realizeze că, pentru a obţine rezultatul dorit, este nevoie să îşi structureze eforturile, să urmeze o serie de etape care îl conduc în direcţia la care visează, fiecare pas având un rol foarte important. Se întâmplă ca şi părinţii să uite uneori să aprecieze progresele copilului, fiind preocupaţi de rezultatul final, ori copilul are nevoie de încurajare pe parcursul drumului, fiecare pas luat ca atare fiind pentru el o reuşită şi meritând a fi remarcat.

Descriere

Descriere: Planşă cu imaginea drumului și 8 stickere „paşi”, având spaţii destinate scrisului, unde copilul/adultul va nota fiecare progres pe care cel mic l-a înregistrat pe traseul său, spre atingerea obiectivului pe care şi l-a propus. Planşa este adecvată pentru orice copil pe care ne propunem să îl învăţăm să realizeze că, pentru a obţine rezultatul dorit, este nevoie să îşi structureze eforturile, să urmeze o serie de etape care îl conduc în direcţia la care visează, fiecare pas având un rol foarte important. Se întâmplă ca şi părinţii să uite uneori să aprecieze progresele copilului, fiind preocupaţi de rezultatul final, ori copilul are nevoie de încurajare pe parcursul drumului, fiecare pas luat ca atare fiind pentru el o reuşită şi meritând a fi remarcat.

Beneficii: conştientizarea faptului că fiecare pas înainte, spre obiectiv, contează, şi nu doar rezultatul final; cultivarea răbdării, dezvoltarea abilităţilor organizatorice.

Sugestii de lucru: În primul rând i se va prezenta copilului planşa, în strânsă legătură cu titlul acesteia. Se va avea în vedere termenul „progres”, care va fi explicat pe înțelesul copilului (spre exemplu, dezvoltare, schimbare în bine etc.). Alături de adult, copilul îşi va formula un obiectiv („Vreau să fiu selectat în trupa de teatru a şcolii.”). Acesta va fi scris/desenat pe un bilet şi va fi situat în partea superioară a planşei. Ulterior, se va discuta cu copilul despre ce ar trebui să facă el pentru ca dorinţa să se concretizeze. Obiectivele nu vor viza strict rezultatele şcolare. Vă puteţi referi şi la alte aspecte, cum ar fi: să ajungă la o greutate corporală optimă în raport cu vârsta sa, să îşi facă noi prieteni în vacanţa de vară, să reuşească să recite o poezie în faţa clasei etc.

Menţiune: Planşa poate fi utilizată şi la nivel de grup/grupă. Când copiii au de realizat un proiect în echipă, ar putea să stabilească paşii pe care îi au de urmat, distribuindu-şi totodată sarcinile. Astfel, vor fi mai motivaţi să atingă rezultatul pe care şi l-au propus, se vor organiza mai bine, iar coeziunea grupului va creşte.

Please follow and like us:

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pași pe drumul progresului”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

“Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care l-au primit fetele de la Iepuras, este o carte frumos ilustrata si colorata, realizata in intregime de romani, in Romania.”

Citește întregul testimonial pe www.meseriadeparinte.ro

Please follow and like us:
Ana Maria Mitruș

“Recomand cu încredere și căldură această carte destinată îmbunătățirii și consolidării relației părinte-copil. Exercițiile propuse stimulează apropierea autentică și elaborarea unei baze de siguranță, repere fundamentale în creșterea și educarea unor copii sănătoși emoțional și conectați cu ei înșiși și cu ceilalți. “

Please follow and like us:

“Am citit povestea „Misterul din podul casei”, este o cartea tare bună! Mi-au plăcut ilustrațiile, calitatea foii folosite, coperta, iar povestea în sine m-a facut să merg să imi cumpăr dulciuri! Aventurile sunt pur și simplu dulci! Cuvântul dexteritate trebuie înclocuit cumva întrucât este destul de greu pentru cei mici. Povestea este superbă și vă sfătuiesc să vindeți cartea împreună cu niște dulciuri că sigur cititorul sau ascultătorul va avea nevoie de ele.”

Please follow and like us: