Misterul din podul casei

Misterul din podul casei

25,00 lei

Podul oricărei case ascunde un mister. Află care este misterul acestei case alături de cei patru oameni mici și descoperă ce lecție au învățat eroii noștri. Înconjurat de dulciuri, un băiețel așteaptă o soluție pentru situația în care se află.

Ilustrator: Sara Alexandra Gharazedine

Categorie: Product ID: 2354

Descriere

Curiozitatea și spriritul îndrăzneț i-au condus pe Sofi, Timmy și Bob în ceea ce avea să devină aventura anului. Meleag ascuns de privirile imediate, loc al enigmelor și surprizelor, podul casei își dezvăluie secretele doar celor care sunt dispuși să le asculte și dornici să le vadă.

Însă, nici măcar cei trei temerari nu se așteptau pentru ce a urmat! Sofi, Timmy și Bob au fost uimiți când l-au cunoscut pe Kali, băiețelul albastru care locuia singur-singurel în pod. Cum a ajuns aici? De ce este albastru? Oare îl lasă părinții lui să locuiască singur? Și, mai ales, de ce pare atât de trist deși este înconjurat de toate bunătățile lumii? Dacă vrei să afli răspunsurile, alătură-te cu entuziasm celor trei și descoperă o poveste despre perseverență, prietenie și generozitate.

Pătrunde într-un tărâm magic datorită ilustrațiilor intens colorate și descoperă o nouă aromă delicioasă odată cu fiecare pagină!

Cartea este disponibilă și in următoarele librării:

Carturesti, Librarie.netOkian, Libris.roLibraria Mihai Eminescu, Libmag.ro 

O puteți răsfoi aici: La Două Bufnițe (Timișoara), Tutimi și Titoc (Cluj-Napoca), Libmag, Librăria Mihai Eminescu (București)

Please follow and like us:

Informații suplimentare

Număr de pagini

30

Data publicării

2016

Dimensiuni

H: 26cm l: 16cm

Format

Cartonat

Recenzia psihologului

Cristin Galustyan, Psihoterapeut cognitiv-comportamental:

Această carte reprezintă o invitație la lectură ce introduce copilul într-o lume imaginară, un „regat” al dulciurilor. Toată această incursiune într-un univers al descoperirii stimulează creativitatea și imaginația creând o stare pozitivă specifică inocenței celor mici.

Personajul Kali și spațiul de desfășurare al întregii acțiuni sunt misterioase, reprezentând de fapt necunoscutul. Descriind explorarea necunoscutului de către personajele poveștii, cartea promovează valori morale și încearcă să creeze comportamente: socializare, competiție pozitivă, colaborare, comunicare, acceptare și dăruire, compasiune și prieteni.

Povestea pune la dispoziție modalități concrete de depășire a propriilor limite, de înfruntare a fricii de eșec descriind modul în care protagoniștii poveștii își urmează curiozitatea și apelează pe tot parcursul povestirii la colaborarea constructivă reușind să formeze o echipă în adevăratul sens al cuvântului, împârțind bucuria descoperirii și a distracției.

Prin interacțiunea copiilor cu personajul Kali aceștia învață lecția dăruirii de sine și a dăruirii materiale, dar și lecția singurătății.

Autoarea a zugrăvit personajul Kali în culoarea bleu, în marea de lumină și culoare care învăluie povestirea pentru a crea o antiteză între trăirea interioară, aceea de tristețe profundă, apăsătoare și bogăția paradisului în care Kali a ajuns drept pedeapsă pentru că nu a dăruit.

Copiii învață prin intermediul acestei povești să-și împărtășească bucuriile surâzând cu prietenii pentru că în „roua” lucrurilor mărunte inima își descoperă „dimineața” și se bucură. Învață că a dărui fericește inima fără să-l sărăcească pe cel care dăruiește, ci, din contra, îl îmbogățește sufletește și îl ajută să-și formeze personalitatea.

Din punct de vedere psihologic, situația lui Kali își găsește corespondența în emoțiile, trăirile pe care le au copiii unici la părinți ce resimt uneori ca o traumă acțiunea de a împărți sau a dărui celorlalți, aceștia având de cele mai multe ori nevoie de suportul susținut al familiei, prietenilor pentru a integra și a se deprinde cu această modalitate firească de interacțiune.

Mesajul poveștii este că dăruind timp, înțelegere, zâmbet sau bunuri materiale, împărtășind responsabilitatea deciziilor noastre se reînnoiește curajul de a încerca de câte ori este nevoie și asta asigură reușita acțiunii.

Povestea în sine este o lecție de viață pe care o învață cei mici și pe care o redescoperă cei mari atunci când citesc cartea.

Misterioasa sintagmă „timp de calitate” petrecut de părinți sau de bunici alături de copii își găsește un răspuns potrivit în lectura cărții de povești “Misterul din podul casei”.

Maria Zelca, Psihoterapeut:

Cu toții știm cât de iubite sunt poveștile și mai ales cât de importante în educația copiilor noştri.

Ele stimulează creativitatea copilului, îi dezvoltă vocabularul, insuflând curaj, principii morale, iscusință și înțelepciune.

Povestea ”Misterul din podul casei” îi invită pe copii să exploreze o lume plină de culoare, veselie şi joc.

Imaginile frumos colorate și mulțimea de dulciuri care sunt prezente peste tot, le creează copiilor senzația că fac parte din poveste, putând astfel să înțeleagă cu mai mare ușurință cuvintele și acțiunile personajelor.

Sfârșitul poveştii aduce multă bucurie, fiecare plecând în lumea lui fericit că  și-a făcut prieteni noi, că s-a distrat pe cinste și ca a ȋnteles cȃt de importantă este prietenia.

Citiți poveşti copiilor ca să crească frumos!

Please follow and like us:

Recenzii literare

Recenzie de Ghinda de la uncopilsioghinda.ro

„Şi zic delicios, pentru că personajele poveştii: Timmy, Bob şi Sofi  sunt copii ce trec prin tot felul de aventuri,  într-un regat al dulciurilor de tot felul cu: pereţi şi pernuţe de bezea, flori de jeleu, bănuţi de ciocolată, fântâni din care izvorăşte suc albastru  şi omuleţi de turtă dulce. Regatul de zahăr şi scorţişoară este fireşte (cum de nu ne-am gândit!) în podul misterios al casei.” Citește întreaga recenzie pe uncopilsioghinda.ro

Recenzie de Lucian Mustață de la cititoruldecărți.ro

„Timi, Bob și Sofi ajung, printr-un perete luminat, în… pod. Nu orice pod, ci unul neobișnuit, locuit de răutăciosul (zgârcitul, în cuvintele adulților) Kali, un mic om albastru care a fost pedepsit să locuiască în pod doar cu dulciuri în loc de prieteni și cu posibilitatea de a-și recăpăta forma umană doar dacă va arăta că poate împărți toate dulciurile cu altcineva.” Citește întreaga recenzie pe www.cititoruldecarti.ro

Recenzie de Raluca Manea de la caietulpentruscoaladeacasa.wordpress.com

„Mesajul cărții e unul moralizator, desigur: copiii învață că ești mai fericit când faci lucruri împreună cu ceilalți, că relațiile sunt mai importante decât acumulările de orice fel. Stilul în care e scrisă cartea se dorește amuzant și lejer, conține mult dialog. O să vă surprindă, poate înlocuirea denumirii de “copil” cu cea de “om mic”.” Citește întreaga recenzie pe www.caietpentruscoaladeacasa.wordpress.com

Recenzie de Laura Chiriacescu de la raftulcuidei.ro

„POOF!  Este cuvântul magic care ne duce fără scară în podul casei ascuns „de ochii copiilor” și unde ei nu pot ajunge pentru că sunt oameni „mici”.

Și totusi, fără să fie Făt Frumos și fără să se bucure de ajutorul sfintei Vineri, Timmy, Bob și Sofi, eroii cărticelei noastre, ajung acolo.” Citește întreaga recenzie pe www.raftulcuidei.ro

Recenzie de Bianca Dacin de la goodread.ro

„Vă gândiți să îi cumpărați o carte vreunui pici?

Vă gândiți să o cumpărați pentru a citi împreună cu piciul dumneavoastră înainte de culcare, sau când se joacă sau când mănâncă?

„Misterul din podul casei” este o cărțulie perfectă pentru o astfel de ocazie, perfectă pentru orice fel de ocazie.” Citiți întreaga recenzie www.goodread.ro

Recenzie de Cristina Mitrea de la 4arte.ro

„Pe piața cărții din România a apărut de curand Editura Cutiuța cu povești, care are ca obiectiv publicarea de cărți pentru copiii între 3 și 12 ani. Printre volumele editate până în prezent se numară și „Misterul din podul casei” de Ana Maria Ștefan, cu ilustrații realizate de Sara Alexandra Gharazeddine.

Dacă citești „Misterul din podul casei” cu ochii unui copil, nu ai cum să nu fii atras de povestea celor trei micuți pe nume Sofi, Timmy și Bob, care decid într-o zi să exploreze podul casei lui Sofi.” Citește întreaga recenzie www.4arte.ro

Please follow and like us:

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Misterul din podul casei”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

“Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care l-au primit fetele de la Iepuras, este o carte frumos ilustrata si colorata, realizata in intregime de romani, in Romania.”

Citește întregul testimonial pe www.meseriadeparinte.ro

Please follow and like us:
Ana Maria Mitruș

“Recomand cu încredere și căldură această carte destinată îmbunătățirii și consolidării relației părinte-copil. Exercițiile propuse stimulează apropierea autentică și elaborarea unei baze de siguranță, repere fundamentale în creșterea și educarea unor copii sănătoși emoțional și conectați cu ei înșiși și cu ceilalți. “

Please follow and like us:

“Am citit povestea „Misterul din podul casei”, este o cartea tare bună! Mi-au plăcut ilustrațiile, calitatea foii folosite, coperta, iar povestea în sine m-a facut să merg să imi cumpăr dulciuri! Aventurile sunt pur și simplu dulci! Cuvântul dexteritate trebuie înclocuit cumva întrucât este destul de greu pentru cei mici. Povestea este superbă și vă sfătuiesc să vindeți cartea împreună cu niște dulciuri că sigur cititorul sau ascultătorul va avea nevoie de ele.”

Please follow and like us: