Bărcuțele iertării

Bărcuțele iertării

25,00 lei

Planşa este adecvată pentru orice copil pe care ne propunem să îl învăţăm să renunţe la supărare/ dezamăgire/ furie/ ură – adică la emoţii neproductive şi să prefere iertarea, aceasta aducând linişte şi confort emoţional. Cu atât mai mult, planşa este utilă pentru copiii mai sensibili, care se supără uşor şi, din această cauză, rămân fără prieteni sau pentru copiii al căror consum afectiv este disproporţionat.

Descriere

Descriere: Planşă cu imaginea mării și 12 stickere „bărcuţe”, având spaţii destinate scrisului, unde copilul/adultul va nota numele persoanelor pe care cel mic alege să le ierte. Pe mare, pot să plutească o singură bărcuţă a iertării sau mai multe, în funcţie de numărul de persoane invocate de către copil. Uneori, copiii se supără pe obiecte/animăluţele de casă; în consecinţă, ei pot pune în bărcuţe şi denumirile acestora, dacă este cazul, pentru a se elibera de emoţiile neplăcute asociate. Alteori, copiii se supără pe ei înşişi, când greşesc sau consideră că îşi dezamăgesc părinţii. Astfel, prin activitatea facilitată de această planşă, îi vom încuraja să fie mai îngăduitori, inclusiv cu propria persoană.

Beneficii: creşterea toleranţei la frustrare, gestionarea emoţiilor neplăcute, acceptarea realităţii că fiecare om greşeşte uneori, optimizarea relaţiilor interpersonale şi dezamorsarea conflictelor.

Sugestii de lucru: adultul îl poate deprinde pe copil să practice iertarea, să liniştească apele învolburate din sufletul său, alegând ca bărcuţele să plutească liniştit, pe fiecare menţionând „Te iert, X/Y…”, iar dedesubt, motivul pentru care îl/o iartă, scris întrun cuvânt-cheie („minciună”, „furt”, „ceartă”, „jignire” etc.).

Menţiune: planşa poate fi utilizată în activităţi individuale, conform sugestiilor de mai sus, dar are aplicabilitate şi pentru grupuri mici, pe care copiii le frecventează des – fiecare copil pune pe mare câte o bărcuţă a iertării (sunt vizaţi membrii grupului), la sfârşitul săptămânii/la două săptămâni/la o lună, cei mici conştientizând că este important să se ierte între ei atunci când greşesc şi că iertarea constituie o cale de a aplana conflictele care apar în grup, fără a apela continuu la adulţi. Bineînteles, se va accentua ideea că atunci când sunt iertaţi, trebuie să se străduiască să nu repete greşeala.

Please follow and like us:

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Bărcuțele iertării”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

“Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care l-au primit fetele de la Iepuras, este o carte frumos ilustrata si colorata, realizata in intregime de romani, in Romania.”

Citește întregul testimonial pe www.meseriadeparinte.ro

Please follow and like us:
Ana Maria Mitruș

“Recomand cu încredere și căldură această carte destinată îmbunătățirii și consolidării relației părinte-copil. Exercițiile propuse stimulează apropierea autentică și elaborarea unei baze de siguranță, repere fundamentale în creșterea și educarea unor copii sănătoși emoțional și conectați cu ei înșiși și cu ceilalți. “

Please follow and like us:

“Am citit povestea „Misterul din podul casei”, este o cartea tare bună! Mi-au plăcut ilustrațiile, calitatea foii folosite, coperta, iar povestea în sine m-a facut să merg să imi cumpăr dulciuri! Aventurile sunt pur și simplu dulci! Cuvântul dexteritate trebuie înclocuit cumva întrucât este destul de greu pentru cei mici. Povestea este superbă și vă sfătuiesc să vindeți cartea împreună cu niște dulciuri că sigur cititorul sau ascultătorul va avea nevoie de ele.”

Please follow and like us: