Istețimea bogătașului

Istețimea bogătașului

traducere din chineză de Tatiana Segal cu ilustrații de Anita Coman

A fost odată un bogătaş care, de frica hoţilor, şi-­a îngrămădit comorile într­un sipete şi l­-a ferecat cu multe lacăte gândind că aşa îşi păzeşte averea de hoţi.

După aceea, bogătaşul îşi spuse mulţumit în sinea lui: “Nu­-mi e teamă c-­am să fiu prădat. Niciun hoţ nu poate desfereca lacătele mele.”

Într­-o noapte, în casa bogătaşului s-­a furişat un bandit. Văzând sipetele, îşi spuse în barbă: “Chiar pentru mine a fost sipetele ăsta pregătit.”

L-­a înşfăcat şi dus a fost. Pe drum avea un singur gând: “Numai să nu se desfacă lacătele şi să pierd comorile.”

Tare isteţ s­-a mai crezut bogătaşul când şi­-a ferecat comorile-­n sipete. Banditul tot i le­-a luat. Ba i­-a şi mulţumit că le-­a găsit gata­-mpachetate.

Please follow and like us:

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

“Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care l-au primit fetele de la Iepuras, este o carte frumos ilustrata si colorata, realizata in intregime de romani, in Romania.”

Citește întregul testimonial pe www.meseriadeparinte.ro

Please follow and like us:
Ana Maria Mitruș

“Recomand cu încredere și căldură această carte destinată îmbunătățirii și consolidării relației părinte-copil. Exercițiile propuse stimulează apropierea autentică și elaborarea unei baze de siguranță, repere fundamentale în creșterea și educarea unor copii sănătoși emoțional și conectați cu ei înșiși și cu ceilalți. “

Please follow and like us:

“Am citit povestea „Misterul din podul casei”, este o cartea tare bună! Mi-au plăcut ilustrațiile, calitatea foii folosite, coperta, iar povestea în sine m-a facut să merg să imi cumpăr dulciuri! Aventurile sunt pur și simplu dulci! Cuvântul dexteritate trebuie înclocuit cumva întrucât este destul de greu pentru cei mici. Povestea este superbă și vă sfătuiesc să vindeți cartea împreună cu niște dulciuri că sigur cititorul sau ascultătorul va avea nevoie de ele.”

Please follow and like us: