De ce nu sunt și eu ca ea?

De ce nu sunt și eu ca ea?

de Diana-Mihaela Tenciu cu ilustrații de Andu Barbu

Obiective:

  • Renunţarea la invidie prin consolidarea încrederii în sine.
  • Evidenţierea importanţei feedback-urilor pozitive, ca oglinzi cu aport formator pentru o bună imagine de sine.

Lămâia privea cu duşmănie Portocala din fructieră.

“Ce miros plăcut vine dinspre ea! Şi coaja ei pare atât de rezistentă! De culoare, nici nu mai zic – e minunată, nu ca a mea! Se compară portocaliu cu galben?! Clar, coaja de lămâie este mai subţire şi culoarea cam ştearsă – normal că Portocala iese în evidenţă şi este preferată de toţi! Pe lângă ea, care este mai mare, mai rotundă, eu nu am niciun farmec! Referitor la gust, se ştie – copiii se strâmbă mereu când mă văd, nu le place că sunt acră. Dar ea, Portocala, are gust dulce! Vreau şi eu să fiu dulce!…”

Lămâia avea încă multe nemulţumiri de înşirat, parcă se şi micşorase puţin de la atâta încordare şi supărare. Totuşi, fu întreruptă de glasurile vesele ale celor doi frăţiori, Filip şi Miriam, care intrară în bucătărie, sărind ştrengăreşte de pe un picior pe celălalt.

– Mmm, nişte fructe, rosti Miriam în timp ce ochişorii ei fixară fructiera. Vreau eu lămâia!

– Dar şi eu vreau tot lămâia! se grăbi Filip să anunţe.

– Eu am mâncat destule portocale. Îmi doresc limonadă.

– Daa! Sunt de acord! Hai să spălăm mai întâi lămâia și să răzuim coaja. Sții că mami pune mereu coajă de lămâie în orezul cu lapte.

– Dar Filip, nu ne ajunge o singură lămâie. Uite cât e de gingaşă! Cred că vrea să aparțină unei fetițe.

– Eii, Miriam, şi băieţii consumă cu aceeaşi bucurie lămâi, nu încerca să mă păcăleşti! Hai să găsim o soluţie pentru amândoi. Nu renunţ nici eu, pentru că miroase prea frumos, iar gustul limonadei e de neînlocuit.

– Bine, iarta-mă că m-am gândit numai la mine. Cum să facem ca să nu stricăm prietenia ?

– Propun să o sunăm pe mami. O rugăm să cumpere cât mai multe lămâi, să putem pregăti suficientă limonadă pentru toţi – dacă ne grăbim, va fi gata înainte ca tati să se întoarcă de la serviciu. Sigur se va bucura de surpriză!! –

– O.K., Filip, îmi place ideea ta, să ne grăbim! Punem în carafa aceasta.

– Miere avem? Avem. Vrei şi puţin ghimbir?

– De data aceasta aş vrea să simt gustul simplu de lămâie. Ce poftă îmi e de acrişor!!

– Da, lăsăm fără ghimbir. Acum, sun-o repede pe mami!

…Lămâii din fructieră nu-i venea a crede vorbele frumoase pe care copiii le rostiseră despre ea. Dar se vedea pe feţele lor că nu minţeau! Era adevărat! Lor chiar le plăcea de ea. Şi câte critici şi-a adus…

Din acel moment, Lămâia a hotărât să nu se mai compare cu Portocala sau cu un alt fruct şi să aibă mai multă încredere în ea.

“Se pare că fiecare este special în felul său. Este în regulă să fim diferiţi. Pentru prima dată, mă simt atât de bine în coaja mea!”

Please follow and like us:

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

“Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care l-au primit fetele de la Iepuras, este o carte frumos ilustrata si colorata, realizata in intregime de romani, in Romania.”

Citește întregul testimonial pe www.meseriadeparinte.ro

Please follow and like us:
Ana Maria Mitruș

“Recomand cu încredere și căldură această carte destinată îmbunătățirii și consolidării relației părinte-copil. Exercițiile propuse stimulează apropierea autentică și elaborarea unei baze de siguranță, repere fundamentale în creșterea și educarea unor copii sănătoși emoțional și conectați cu ei înșiși și cu ceilalți. “

Please follow and like us:

“Am citit povestea „Misterul din podul casei”, este o cartea tare bună! Mi-au plăcut ilustrațiile, calitatea foii folosite, coperta, iar povestea în sine m-a facut să merg să imi cumpăr dulciuri! Aventurile sunt pur și simplu dulci! Cuvântul dexteritate trebuie înclocuit cumva întrucât este destul de greu pentru cei mici. Povestea este superbă și vă sfătuiesc să vindeți cartea împreună cu niște dulciuri că sigur cititorul sau ascultătorul va avea nevoie de ele.”

Please follow and like us: