Peste 10 activități distractive de Paște pentru copilul tău

Peste 10 activități distractive de Paște pentru copilul tău

Sărbătoarea Paștelui se apropie cu pași repezi ca și vacanța de două săptămâni a copiilor. Și cum sărbătorile sunt pentru a strânge familia laolaltă, a ne apropia pe unii de ceilalți și a crea amintiri dragi, venim cu o propunere de a petrece timp de calitate împreună cu cei mici.

Ne-am gândit la câteva activități distractive și creative pe care să le faceți împreună cu copiii, dar o parte pot fi făcute și de ei singuri.

Am adunat mai multe idei de activități de Paște, de la jocuri de mișcare, confecționarea de felicitări, coronițe, decorațiuni de Paște, până la tradiționalul vopsit al ouălor.

Să începem!

Jocuri de mișcare tematice

Probabil îți este cunoscut jocul vânătorea de ouă. Nu este ceva autohton, dar peste ocean acest joc este nelipsit în preajma Paștelui.

Vom detalia mai jos cum se poate organiza o vânătoare de ouă amuzantă și distractivă, dar, pe lângă aceasta, îți mai sugerăm și alte câteva jocuri:

 • ștafeta cu oul în lingură (se poate ține lingura în mână sau, pentru avansați, o puteți ține în gură). Dacă vă e teamă de mizerie, puteți încerca activitatea cu ouă de plastic cu ceva înăuntru (să fie mai grele) sau de lemn;
 • rostogolirea ouălor din punctul A în punctul B;
 • aruncarea ouălor de la un jucător la altul. Iată cât de simple sunt regulile dacă jucați pe echipe: echipe din câte 2 persoane aruncă un ou de la unul la altul. Dacă oul nu se sparge, măriți progresiv distanța dintre voi. Câștigă echipa care a prins oul la cea mai mare distanță.
 • concurs de sărituri cu sacul. Se pot folosi saci de rafie, din material textil sau chiar sacoșe de cumpărături cu mânere rezistente. Este clar o activitate de exterior așa că depindem de vreme pentru a ieși în curte, în parc sau la munte. Distracția și râsetele sunt garantate!

Cum organizezi o vânătoare de ouă

Aici există mai multe variante, puteți să folosiți ouă (fierte și vopsite), bomboane de ciocolată, ouă de ciocolată sau de plastic care conțin în interior o surpriză.

Se poate organiza atât în interior, cât și în exterior. Dacă vremea permite, distracția cea mai mare se va desfășura afară.

Adulții ascund ouăle în grădină, în curte sau în casă (după caz) fără ca cei mici să vadă unde sunt. Vânătoarea poate începe, iar copiii caută ouăle și le strâng într-un coșuleț, iar apoi se înfruptă din ele, cu măsură.

Pentru a face jocul mai amuzant și mai provocator pentru copii, iată câteva idei:

 • lipiți un bilețel cu o provocare de ou sau introduceți-l în ouăle de plastic.  Singura limită a acestor mesaje este imaginația noastră. Pentru puțină inspirație, totuși, vă lăsăm câteva idei: sari ca un iepure, imită sunetele unui pui, inventează o poveste, răspunde la o ghicitoare, desenează o vulpe.
 • De asemenea, pentru copiii mai mari, puteți lăsa bilețele din loc în loc care să conțină indicii care să-i ducă la „comoară”. Indiciile pot fi de genul: „fă 5 pași la dreapta” sau o ghicitoare care să-i dezvăluie locația comorii.

Felicitări de Paște

Credit photo Pinterest

Dacă obișnuiți să pregătiți diferite cadouri sau surprize pentru invitați, pentru bunici, educatoare, învățătoare sau pentru alți oameni dragi din viața voastră, pregătirea unei felicitări de Paști este o alegere excelentă.

Puteți alege să faceți o felicitare simplă, desenând un ou sau un coș cu ouă pe ea, ori cu iepurași, cu flori și câte și mai câte. Este foarte important să țineți cont de vârsta copilului – dacă este micuț să nu vă complicați, un desen sau chiar coloratul unui desen pe care îl decupați sau faceți chiar voi, e de ajuns. Și, de asemenea, e important să vedeți ce materiale aveți prin casă.

Câteva sugestii de materiale care vă sunt de ajutor pentru crearea unei felicitări:

 • carton pentru felicitare;
 • hârtie de diverse texturi: creponată, ondulată, de șervețel, lucioasă etc.;
 • hârtie specială de quilling pentru cei mai îndemânatici;
 • foarfece, lipici (baton sau lichid), creioane colorate și pix/stilou pentru scrierea mesajului.

Pentru a avea un model sau chiar două de felicitare de Paște foarte ușor de făcut cu copilul care va încânta destinatarul, vă lăsăm linkul către Blogul Laurei Frunză care a realizat 2 astfel de felicitări, o felicitare de Paște cu ouă și una cu o minunată creangă înflorită.

Krafturi și alte proiecte creative

Pentru acei copii creativi cărora le place să meșterească tot timpul, să coloreze, să deseneze, să creeze lucruri cu propriile lor mânuțe, ne-am gândit să vă dăm câteva idei.

 1. Credit photo Pinterest

  Iepuraș blănos din carton. De asemenea, puteți face un morcov, un puișor sau ou, în funcție de priceperea voastră în desenarea siluetei. Potrivit pentru copiii de la 3-4 ani în sus, următorul proiect este foarte distractiv și ușor de realizat.

Materialele necesare:

 • coli de carton;
 • fir de lână colorată în ton cu modelul ales (portocaliu pentru morcov, galben pentru pui, multicolor pentru ou, etc.);
 • ochișori;
 • foarfecă;
 • lipici.

Desenați modelul ales pe carton (iepure, ou, pui, morcov), apoi decupați-l. Următorul pas este să aplicați lipici pe toată marginea de pe una din fețe, iar apoi începeți să înfăurați lâna pe carton. Fiți atenți să aplicați capătul lâniței pe lipici și să-l țineți pentru a nu se deface. Puteți înfășura lâna la rând sau în orice direcție, iar când e gata, introduceți capătul firului dedesubtul celorlalte (eventual cu puțin lipici pentru a nu se desface. Asta e tot!

2. Iepurași pictați cu degetele. Această activitate senzorială poate fi realizată chiar și de un copil de 2 ani, cu puțin ajutor din partea voastră.

Materiale necesare:

 • guașe sau acuarele lichide, de culoare roșie și alb;

  Photo credit Fun Family Craft

 • o farfurie de plastic;
 • o cariocă neagră

Iată cum să faci mai mulți iepuri cu această tehnică:

 1. În farfuria de plastic, pregătește 2 picături de vopsea roz, prin amestecarea roșului ci alb. Una roz mai închis, iar cealaltă roz mai deschis (adăugând mai mult alb).
 2. Înmoaie un deget în rozul aprins și pictează corpul iepurașului. Într-o parte a corpului, pictează apoi capul.
 3. Cu degetul mic, pictează piciorușele apoi cu partea laterală a degetului mic, pictează 2 urechi lungi.
 4. Folosește acum rozul mai deschis pentru a adăuga o pată pentru botic și una petru coadă.
 5. La final, cu o cariocă neagră subțire, adaugă 2 puncte pentru ochi, nasul și boticul zâmbitor dar și mustăți.

În funcție de imaginație, puteți face o pajiște întreagă cu iepurași în diferite poziții, sau chiar o felicitare ca în imagine, toate utilizând desenul cu degetele.

3. Ouă de Paște decorate cu paste. O activitate foarte distractivă care ajută la dezvoltarea senzorială tactilă, aceasta presupune decuparea unor ouă din hârtie groasă și decorarea lor cu paste de diferite mărimi și modele colorate. Urmăriți clipul pentru a vedea cum se realizează întreaga operațiune. Pregătiți-vă multă apă sau șervețele umede pentru curățare… însă cu cât se murdăresc mai mult copiii, cu atât se distrează mai mult așa că noi zicem că merită.

Accesați acest link pentru a viziona video-ul.

Coronițe vesele de Paște

Ne-a plăcut foarte mult o coroniță colorată din ouă (de hârtie, în diverse culori și texturi) pe care am găsit-o pe blogul Educație cu dragoste. Puteți găsi descrierea pas cu pas a realizării coroniței plus mai multe idei despre cum o puteți realiza, în articolul Coronițe colorate de Paște. 

Vopsirea și decorarea ouălor de Paști este întotdeauna o muncă de echipă.

Pe lângă ouăle roșii tradiționale simple, în fiecare an încercăm câte o metodă nouă, creativă, jucăușă de a vopsi ouăle. Am încercat să pictăm tot felul de modele, le-am pus ochi ouălor, le-am tăvălit într-un amestec de spumă de ras cu colorați alimentari, le-am pictat smiley faces în alt an.

În funcție de vârsta copiilor, de imaginația voastră și de cât de mult vreți să curățați după…. puteți încerca muuulte modele. Dacă vreți ceva simplu, cu puțină mizerie și rezultate minunate, vă propunem să vopsiți ouăle cu hârtie creponată, ca în filmulețul acesta.

În loc de încheiere

În speranța că propunerile noastre de activități de Paște împreună cu cei mici, v-au inspirat, vă așteptăm cu comentarii despre cele care v-au plăcut cel mai mult sau, de ce nu, cu poze și mărturii de cum ați reușit să le puneți în aplicare.

Spor la joacă și Paște fericit!

Please follow and like us:

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

“Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care l-au primit fetele de la Iepuras, este o carte frumos ilustrata si colorata, realizata in intregime de romani, in Romania.”

Citește întregul testimonial pe www.meseriadeparinte.ro

Please follow and like us:
Ana Maria Mitruș

“Recomand cu încredere și căldură această carte destinată îmbunătățirii și consolidării relației părinte-copil. Exercițiile propuse stimulează apropierea autentică și elaborarea unei baze de siguranță, repere fundamentale în creșterea și educarea unor copii sănătoși emoțional și conectați cu ei înșiși și cu ceilalți. “

Please follow and like us:

“Am citit povestea „Misterul din podul casei”, este o cartea tare bună! Mi-au plăcut ilustrațiile, calitatea foii folosite, coperta, iar povestea în sine m-a facut să merg să imi cumpăr dulciuri! Aventurile sunt pur și simplu dulci! Cuvântul dexteritate trebuie înclocuit cumva întrucât este destul de greu pentru cei mici. Povestea este superbă și vă sfătuiesc să vindeți cartea împreună cu niște dulciuri că sigur cititorul sau ascultătorul va avea nevoie de ele.”

Please follow and like us: