Cartea Anului 2017

Cartea Anului 2017

Peste tot în jurul nostru sunt retrospective: cele mai bune cărți, cele mai inovatoare descoperiri, cele mai apreciate ținute, cele mai frumoase vacanțe. E un moment ideal ca, indiferent de vârsta pe care o avem, să ne oprim un pic și să reflectăm și noi asupra anului nostru. Și, pentru că orice obicei deprins în copilărie ni se lipește mai abitir de minte și de suflet, puteți să îi încurajați și pe cei mici să se gândească la anul lor și să vadă ce au învățat din el.

Azi vă propunem un proiect ușor de făcut și foarte adaptabil la copii de orice vârstă: Cartea Anului 2017.

Aveți nevoie de foi A4, capse, culori, carioci și accesorii (abțibilduri, sclipici, etc.). În funcție de vârsta și personalitatea copilului, puteți alege mai multe variante de a face retrospectiva lui 2017:

 • cronologic – scrieți pe fiecare foaie luna și cel mic desenează/scrie ce își amintește din acea perioadă (puteți să îi lăsați la îndemână și poze făcute în timpul anului)
 • răspunzând la întrebări – scrieți mai multe întrebări despre anul 2017, le trageți la sorți și copilul scrie/desenează răspunsul la fiecare. Sugestii de întrebări:
  • Cu cine ți-ai petrecut cel mai mult timp?
  • Ce ai învățat nou?
  • Ce cadouri frumoase ai primit?
  • Ce cadouri frumoase ai dăruit?
  • Ce ai fi vrut să faci, dar n-ai putut?
  • Unde te-ai simțit foarte bine?
  • Ce îți place la tine?
  • Ce îți place la prietenii tăi?
  • Ce cărți/povești ți-au plăcut cel mai mult?
 • gândindu-vă la relații – cel mic alege diferite persoane importante pentru el și desenează/scrie despre cum a evoluat relația pe parcursul anului
 • reamintindu-vă de locuri – copilul alege locurile preferate și povestește, în cuvinte sau desene, ce s-a întâmplat acolo în 2017.

După ce gândurile au fost exprimate pe foi, se desenează coperțile, se caspsează și cartea se pune la păstrare, urmând ca pe viitor să i se adauge ediții din alți ani. Nu numai că este un mod distractiv de a petrece timp împreună și de a forma obiceiul reflecției, dar peste ani vor fi amintiri frumoase, la care copiii se vor uita cu drag ?

Please follow and like us:

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

“Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care l-au primit fetele de la Iepuras, este o carte frumos ilustrata si colorata, realizata in intregime de romani, in Romania.”

Citește întregul testimonial pe www.meseriadeparinte.ro

Please follow and like us:
Ana Maria Mitruș

“Recomand cu încredere și căldură această carte destinată îmbunătățirii și consolidării relației părinte-copil. Exercițiile propuse stimulează apropierea autentică și elaborarea unei baze de siguranță, repere fundamentale în creșterea și educarea unor copii sănătoși emoțional și conectați cu ei înșiși și cu ceilalți. “

Please follow and like us:

“Am citit povestea „Misterul din podul casei”, este o cartea tare bună! Mi-au plăcut ilustrațiile, calitatea foii folosite, coperta, iar povestea în sine m-a facut să merg să imi cumpăr dulciuri! Aventurile sunt pur și simplu dulci! Cuvântul dexteritate trebuie înclocuit cumva întrucât este destul de greu pentru cei mici. Povestea este superbă și vă sfătuiesc să vindeți cartea împreună cu niște dulciuri că sigur cititorul sau ascultătorul va avea nevoie de ele.”

Please follow and like us: