Atelier Mini-grădina urbană

Atelier Mini-grădina urbană

De ce?

Grădinăritul reprezintă pentru copii o ocazie să investigheze, să testeze, să mânuiască și să învețe despre creșterea și îngrijirea plantelor. Micile grădini urbane sunt o sursă excelentă de verdețuri și legume sănătoase pentru un regim alimentar echilibrat și o oportunitate pentru copii de a învăța să investească timp și atenție într-un proiect de lungă durată.

Descriere

Atelierul începe cu o discuție despre plantele aromate folosite în bucătărie și o prezentare a câtorva dintre aceste plante alături de efectele acestora și de modurile în care pot fi folosite în bucătărie: busuioc, cimbru, pătrunjel, rozmarin şi mentă. În cadrul unui joc, fiecare copil va învăța să identifice aceste plante după forma frunzelor, după miros și după gust. Apoi, fiecare va primi un set de grădinar urban format din semințele celor cinci plante și ghivece în care acestea vor fi plantate. Vom confecționa etichete pentru fiecare ghiveci și copiii vor primi instrucțiuni cu privire la îngrijirea plantelor.

Obiective/Rezultate

  • Vor învăța despre beneficiile diferitelor plante aromate și despre utilizarea lor în bucătărie;
  • Vor fi mai deschiși la experimentarea unor noi feluri de mâncare;
  • Vor înțelege modul de dezvoltare al plantelor aromate și necesitatea de a le îngriji corespunzător;
  • Vor deveni mici grădinari urbani, responsabili cu obținerea de plante aromate crescute sănătos, benefice pentru întreaga familie.

Info

  • Taxă: 30 de lei;
  • Durată: 1h;
  • Diplome de participare.

PLUS! Fiecare copil va lua cele cinci ghivece cu plante aromate.

Please follow and like us:

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

“Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care l-au primit fetele de la Iepuras, este o carte frumos ilustrata si colorata, realizata in intregime de romani, in Romania.”

Citește întregul testimonial pe www.meseriadeparinte.ro

Please follow and like us:
Ana Maria Mitruș

“Recomand cu încredere și căldură această carte destinată îmbunătățirii și consolidării relației părinte-copil. Exercițiile propuse stimulează apropierea autentică și elaborarea unei baze de siguranță, repere fundamentale în creșterea și educarea unor copii sănătoși emoțional și conectați cu ei înșiși și cu ceilalți. “

Please follow and like us:

“Am citit povestea „Misterul din podul casei”, este o cartea tare bună! Mi-au plăcut ilustrațiile, calitatea foii folosite, coperta, iar povestea în sine m-a facut să merg să imi cumpăr dulciuri! Aventurile sunt pur și simplu dulci! Cuvântul dexteritate trebuie înclocuit cumva întrucât este destul de greu pentru cei mici. Povestea este superbă și vă sfătuiesc să vindeți cartea împreună cu niște dulciuri că sigur cititorul sau ascultătorul va avea nevoie de ele.”

Please follow and like us: