Atelier de Antropologie vizuală

Atelier de Antropologie vizuală

De ce?

Antropologia vizuală stimulează imaginația copiilor în relație cu spațiul în care locuiesc și le încurajează curiozitatea cu privire la istoria locurilor. Mai mult, o cunoaștere mai nuanțată a spațiilor înconjurătoare sprijină dorința lor de a cerceta, de a analiza mecanismele prin care aceste spații sunt utilizate în mod cotidian și de a-și imagina moduri alternative de organizare. În urma acestor explorări urbane, copiii vor deveni cetățeni mai conștienți, mai activi și mai responsabili.

Descriere

Atelierul se bazează pe explorarea prin metode specifice antropologiei vizuale (fotografie și înregistrare video) a unei zone urbane (un parc, o stradă, o intersecție etc.). Fiecare participant își va alege un subiect pentru sesiunea de documentare vizuală și va primi indicații cu privire la realizarea fotografiilor și/sau filmulețelor. La finalul sesiunii de documentare aceștia vor fi ajutați să creeze materiale de prezentare a informațiilor culese (colaj, video etc.), iar acestea vor fi arătate celorlalți în cadrul unei expoziții.

Obiective/Rezultate

  • Vor dobândi cunoștințe tehnice cu privire la arta fotografiei și a înregistrării video;
  • Vor fi mai atenți la mediul înconjurător și vor dobândi modalități noi de analiză a mecanismelor spațiilor urbane;
  • Vor deveni mai interesați de explorarea zonelor pe care le parcurg în fiecare zi;
  • Vor înțelege modul în care anumite reguli sociale sunt transmise prin mobilierul urban.

Info

  • Taxă: 30 de lei;
  • Durată: 2h;
  • Diplome de participare.

Condiție obligatorie

Fiecare participant trebuie să dețină un aparat foto sau un telefon cu cameră foto.

Please follow and like us:

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

“Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care l-au primit fetele de la Iepuras, este o carte frumos ilustrata si colorata, realizata in intregime de romani, in Romania.”

Citește întregul testimonial pe www.meseriadeparinte.ro

Please follow and like us:
Ana Maria Mitruș

“Recomand cu încredere și căldură această carte destinată îmbunătățirii și consolidării relației părinte-copil. Exercițiile propuse stimulează apropierea autentică și elaborarea unei baze de siguranță, repere fundamentale în creșterea și educarea unor copii sănătoși emoțional și conectați cu ei înșiși și cu ceilalți. “

Please follow and like us:

“Am citit povestea „Misterul din podul casei”, este o cartea tare bună! Mi-au plăcut ilustrațiile, calitatea foii folosite, coperta, iar povestea în sine m-a facut să merg să imi cumpăr dulciuri! Aventurile sunt pur și simplu dulci! Cuvântul dexteritate trebuie înclocuit cumva întrucât este destul de greu pentru cei mici. Povestea este superbă și vă sfătuiesc să vindeți cartea împreună cu niște dulciuri că sigur cititorul sau ascultătorul va avea nevoie de ele.”

Please follow and like us: