Evenimente

Concurs de citit - 1 aprilie 2016 - Liceul Teoretic Alexandru Vlahuţă

Cutiuţa cu poveşti a început să sărbătorească Ziua Internaţională a Cărţilor pentru copii încă de pe 1 aprilie, în cadrul unui concurs de citit bazat pe cartea "Misterul din podul casei"! Povestea Misterul din podul casei n-a sunat nicicând mai bine ca în lectura copiilor de la şcoala Alexandru Vlahuţă, fiecare participant demonstrându-şi talentul la citit şi fiind răsplătit cu aplauze puternice şi diplome de participare!

întâlnirile noastre cu micii cititori sunt întotdeauna pline de surprize, entuziasm şi pastile anti-seriozitate ("eu pot să beau cafea dimineaţa că sunt din Columbia", "pe mine mă cheamă Mihnea Adrian Valentin Boss, că aşa mi-a spus mama"), iar concursul de citit a devenit rapid o ocazie grozavă pentru manifestarea curiozităţii şi încercarea colectivă de a găsi răspunsurile potrivite la chestiuni precum ce este libertatea ("când ieşi din închisoare" sau "când nu avem şcoală"), ce înseamnă să fii mofturos ("când refuzi tot ce ţi se dă de mâncare") sau încăpăţânat ("când tu vrei ceva şi mama nu vrea"). Am fost păcălite să zicem că cea mai scurtă lună din an este februarie, când copiii se gândeau la mai, iar noi i-am făcut să susţină cu tărie că vaca bea... lapte. La final tot ei au încercat să ne convingă că e imposibil ca un kilogram de cuie să nu fie mai greu decât un kilogram de lână, e clar, n-avem pic de imaginaţie! Până la întâlnirea viitoare ne vom lămuri cu siguranţă.

Vizualizează albumul foto întreg

Lansarea cărţii "Misterul din podul casei"

Veselie mare, giumbuşlucuri care mai de care, bezele aromate şi foi colorate! Aşa se poate rezuma seara lansării primei cărţi apărute la Cutiuţa cu poveşti. Podul casei de pe Tache Ionescu a fost neîncăpător mai mult de o oră, timp în care autoarea Ana Maria ştefan ne-a citit fragmente din carte, am colorat împreună şi am primit autografe şi cărţi personalizate! Le mulţumim şi celor mici, şi celor mari că au ales să petreacă seara de vineri, 18 martie, în compania noastră la Victoria Art.

Vizualizează albumul foto întreg