Despre noi

La Cutiuţa cu poveşti suntem o echipă tânără şi plină de entuziasm şi ne bucurăm nespus de mult când lucrăm cu poveşti personalizabile pentru copii intre 3 si 12 ani, scrise într-un stil jucăuş.

Ne-am propus ca acestea să fie amuzante, iar amuzamentul lor să fie molipsitor şi să placă atât părinţilor, cât şi copiilor.

Cutiuţa cu poveşti s-a născut din pasiunea noastră insaţiabilă pentru lectură şi din dorinţa de a aduce pe piaţa românească poveşti pentru copii personalizabile, care sunt scrise într-un mod accesibil, se potrivesc unui regim interactiv de lectură şi stârnesc curiozitatea.

Misiunea noastră este să promovăm cărţi care oferă cititorului oportunitatăti diverse de interacţiune cu textul, fie prin includerea unor mini-jocuri, enigme sau întrebări deschise, fie prin modul în care sunt prezentate anumite teme relevante societăţii actuale, care să poată constitui baza unor discuţii între cititorii mici şi mari.

Viziunea noastră este să transformăm lecturarea poveştilor în reale experienţe de autocunoaştere şi învăţare.

Ce va putem oferi?

Cărţile noastre sunt deosebit de interactive (includ joculeţe, enigme, întrebări misterioase, personaje ascunse, secrete ce aşteaptă a fi descoperite, etc.) pentru că lectura nu este un simplu act de urmărire a unui text, ci este o adevărată experienţă la care cititorul participă din plin. Favorizăm scrierile care abordează un stil jucăuş şi lejer şi un limbaj uşor accesibil copiilor, fără a fi însă limitat.
Ne mândrim că poveştile noastre sunt atât de diverse. Sunt atâtea lucruri de descoperit, atâtea discuţii de avut, atâtea subiecte de dezbătut! Este foarte important subiectul abordat, însă nu trebuie neglijată nici modalitatea de prezentare a acestuia. Alături de subiecte cotidiene, încurajăm şi teme mai puţin discutate în cărţile de copii (Univers, fenomene fizice şi chimice, probleme de egalitate de gen etc).
Pentru a oferi o experienţă personalizată am elaborat trei strategii: 1. schimbarea numelor, genului şi a altor aspecte pentru ca cititorul să simtă că este personaj al poveştii; 2. modularitate (povestea are o temă principală, dar există mai multe scenarii pre-scrise din care cumpărătorul le selectează pe cele dorite), această variantă presupune faptul că deciziile luate de cumpărător influenţează cursul poveştii (fie forma finală a versiunii printate, fie desfăşurarea poveştii în format digital); 3. conceperea unei întregi poveşti având în vedere un anumit cititor.
Cutiuţa cu poveşti şi-a propus să îi ajute pe cititorii mici şi mari să descopere cât mai multe lucruri fabuloase despre lume sub formă de joc şi poveste, nu oferind o lecţie plictisitoare. Sprijinim iniţiativele scriitorilor care nu uită faptul că informaţia în sine nu valorează mare lucru, dacă cititorul nu reuşeşte să creeze conexiuni şi dacă nu provoacă mai multe întrebări decât răspunsurile pe care le oferă.

Clienţi fericiţi

Cartea arăta foarte bine: grafică excelentă, hârtia foarte bună, prezentare de notă maximă. Povestea e frumoasă, atractivă, educativă, dar puţin aridă şi limbajul cam elitist pentru un copil mic . Acum, depinde cărei grupe de copii se adresează.Celor de 3-4 chiar 5 ani le vor fi necesare explicaţii suplimentare. şi parcă mai lipseşte ceva, un pic de căldură, fraza e cam rece pentru un copil, dar atâtea bunătăţi dulci compensează. Una peste altă, cartea e o reuşită şi sigur va avea success, iar eu sunt doar o babă cârcotaşă. Pup toată Cutiuţa cu poveşti şi sunt fanul numărul unu.

Paţurcă, Călăraşi, România

Am citit povestea "Misterul din podul casei", este o cartea tare bună! Mi-au plăcut ilustraţiile, calitatea foii folosite, coperta, iar povestea în sine m-a facut să merg să imi cumpăr dulciuri! Aventurile sunt pur şi simplu dulci! Cuvântul dexteritate trebuie înclocuit cumva întrucât este destul de greu pentru cei mici. Povestea este superbă şi vă sfătuiesc să vindeţi cartea împreună cu nişte dulciuri că sigur cititorul sau ascultătorul va avea nevoie de ele.

Tatiana Schaefer, Germania

Nu ezitaţi! Este o carte minunată pentru copii şi nu trebuie să lipsească din biblioteca nimănui!

Valentin Gheorghe, Bucureşti, România

Mi-a plăcut povestea foarte muuult! şi câte dulciuri! Abia aştept să citesc şi celelalte cărţi de la voi. îmi place ce scrieţi voi la Cutiuţă.

Rami Stănilă, Focşani